Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεκινάμε την προετοιμασία μας καθαρίζοντας και φιλετάροντας το ψάρι μας. Μόλις το ετοιμάσουμε το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε προαιρετικά λίγο ξύσμα λεμονιού, το αρωματικό της αρεσκείας μας, προτείνουμε ρίγανη ή θυμάρι και το αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας.
Ξεφλουδίζουμε και καθαρίζουμετις αγκινάρες και στη συνέχεια τις αφήνουμε σε ένα μπολ με αλατόνερο για να μη μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα κα τα αφήνουμε και αυτά σε ένα μπολ με νερό για να μουλιάσουν και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια μας και τον άνηθο.
Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη μαγειρική μας!!!
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μας, δηλαδή το λάδι, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, την πατάτα, τον αρακά και τα καρότα. Τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά. Μόλις τσεκάρουμε ότι έχουν ψηθεί τα λαχανικά μας προσθέτουμε τις αγκινάρες και τον άνηθο και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 3 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ έχουμε το χυμό από τα δυο λεμόνια και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και 4-5 κουταλιές της σούπας ζουμί από την κατσαρόλα μας. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στη συνέχεια ψήνουμε στη σχάρα τη συναγρίδα μας, συνήθως χρειάζεται γύρω στα 4-5 λεπτά. Την αφήνουμε μέχρι το σημείο που να παραμένει ζουμερή.
Σερβίρουμε το ψάρι μας πάνω στον αρακά και είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε!!!!!
Συστατικά
• 1 Συναγρίδα
• 3 αγκινάρες
• 1/5 kg αρακάς
• 4 καρότα
• 4 πατάτες baby
• 3-4 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
• 1 ματσάκι άνηθο
• Χυμό από 2 λεμόνια
• 1κ.σ. αλεύρι
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Ρίγανη ή θυμάρι για το ψάρι
Connect with us