Μέθοδος Εκτέλεσης
Ψιλοκόβουμε τα πλυμένα μας λαχανικά και τα μαραίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Αφού μαραθούν, τα βάζουμε σε ένα στραγγιχτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία λεκάνη βάζουμε τα αλεύρια μας, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το νερό και φτιάχνουμε την ζύμη μας. Αφού το ζυμάρι μας γίνει μαλακό και δεν κολλάει στα χέρια μας, την χωρίζουμε σε 2 ίσα μικρότερα μπαλάκια και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα. Παίρνουμε το ένα μπαλάκι και ανοίγουμε το φύλλο, σε αλευρωμένη επιφάνεια, μήκος όσο είναι το ταψί μας. Στο λαδωμένο μας ταψί, τοποθετούμε το ένα φύλλο και από πάνω βάζουμε όλη την γέμιση. Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο και σκεπάζουμε το μείγμα μας. Λαδώνουμε την πίτα μας ελαφριά και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 35-40 λεπτά.
Συστατικά
2 μάτσακια μάραθο
2 πράσα
2 άγρια πράσα
6-7 κλωναράκια σχοινόπρασο
1 ματσάκι μυρώνια
1 ξερό κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 ματσάκι σέσκουλα
1 μάτσο σπανάκι
½ μάτσο καυκαλίθρες
40gr κουκουνάρι
1 φλυτζάνι ξινομυζήθρα
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι –πιπέρι
σουσάμι , για το πασπάλισμα
Για την ζύμη
2 χούφτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 χούφτα σταρένιο αλεύρι
½ χούφτα καλαμποκάλευρο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Connect with us