Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας (προτείνεται το μισοφέγγαρο)
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε την ζάχαρη, το χυμό από μοσχολέμονο, το χυμό πορτοκαλιού, τα μυρωδικά, το νερό και στο τέλος τα κυδώνια. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρις ότου δέσει το γλυκό μας και να πάρει ένα βαθύ κοραλοκόκκινο χρώμα.
Για να βεβαιωθούμε ότι το σιρόπι μας έχει δέσει σωστά, ρίχνουμε μια κουταλιά σε ένα πιάτο και τραβάμε μια γραμμή με το κουτάλι μας. Εάν το υγρό παραμείνει ‘’χωρισμένο’’, τότε το σιρόπι του γλυκού μας είναι έτοιμο. Αν όχι, συνεχίζουμε το βρασμό και τσεκάρουμε για την πηκτικότητά με τον ακριβώς παραπάνω τρόπο.
Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του γλυκού μας, ρίχνουμε μέσα το φύλλο αρμπαρόριζας.
Συστατικά
1 κιλό κυδώνι
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
4 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλλας
½ μοσχολέμονο
χυμό από 1 πορτοκάλι
2 αστεροειδή γλυκάνισο
1 φύλλο αρμπαρόριζας
Connect with us