EU
EU

Αρνί με Σταμναγκάθι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Πλένουμε το αρνί σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα κρεμμύδια, τα μαραίνουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο, το γαρύφαλλο, τα αλατοπίπερα και τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του αρνιού. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι το φαγητό μας να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το σταμναγκάθι.

Στην συνέχεια σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστή κατσαρόλα. Κατά την διάρκεια του ψησίματος, εάν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.

Τελειώνουμε το φαγητό μας με τον χυμό από το με λεμόνι. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.

Συστατικά

1 kg αρνί κομμένο σε μερίδες
1/5 kg σταμναγκάθι
2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 φλυτζάνες ελαιόλαδο
1 σκ σκόρδο
1 γαρύφαλλο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
αλάτι-πιπέρι
1 λεμόνι

Connect with us