Μέθοδος Εκτέλεσης
Πλένουμε καλά του χοχλιούς καθαρίζοντας τα καπάκια τους.
Μέσα σε ένα τηγάνι απλώνουμε το χοντρό αλάτι και τοποθετούμε έναν έναν το χοχλιό με τη μούρη πάνω στο αλάτι. Ανοίγουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι, το δεντρολίβανο και το πιπέρι και το αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε μέσα σε ένα βαθύ μπολ με πατάτες τηγανιτές και μπόλικο ψωμί!!!!! Βγάζουμε έναν έναν το χοχλιό και βουτάμε στο λαδόξυδο!!!!
Συστατικά
• 1 kg χοχλιούς
• 250 γρ ελαιόλαδο
• 100 γρ ξύδι από κρασί
• 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
• Χοντρό αλάτι
• Πιπέρι
Connect with us